Tartine Bread - Chad Robertson
„Najkrajšia kniha o chlebe, ktorá bola doteraz vydaná...“ – The New York Times
Kategória: | Knihy o pečení |
---|---|
Hmotnosť: | 1.3 kg |
Tartine Bread je úžasná kniha pre domáceho aj profesionálneho pekára. Pochádza od Chada Robertsona, muža, ktorého mnohí považujú za najlepšieho pekára chleba v Spojených štátoch, spolumajiteľa legendárnej sanfranciskej pekárne Tartine Bakery.
Chad vyvinul svoj jedinečný chlieb počas dvoch desaťročí prípravy u najlepších remeselných pekárov vo Francúzsku a Spojených štátoch, ako aj experimentovaním vo vlastných zariadeniach. Čitatelia knihy budú prekvapení, aké je to celé jednoduché.
Z knihy sa dozviete, čo znamená pre Chada cesto, pečenie a chlieb. Vysvetlí presný postup, ako pripraviť a upiecť základný vidiecky, dlho fermentovaný chlieb, ako upiecť rustikálnu pizzu alebo focacciu. Nájdete v nej aj recepty na rôzne druhy celozrnných a ražných chlebov, jeho legendárnych bagiet a fougasse. Dozviete sa o postupe pri príprave pekárskych sladkostí ako napríklad maslový croissant, anglické muffiny, brioška, wafle alebo bábovka.
Zaujímavá je kapitola o využití staršieho chleba. Inšpirujte sa, ako pripraviť rôzne fantastické šaláty, do ktorých pridáva domáce chlebové omrvinky alebo krutóny. Samostatná časť je o bruschettách, sendvičoch a toastoch. Samozrejme nemôže vynechať také recepty, ako je raclette, ukladané sardinky s chlebom, hummus, paštéta, chladené consommé s chlebovými vojačikmi, gazpacho, kastílska cesnaková polievka, francúzska cibuľačka, vietnamské bánh-mi, tuniská raňajková polievka, savory bread pudding alebo káva affogato s karamelizovanými krutónmi.
Jazyk: anglický
Počet strán: 304 strán
Vydavateľstvo: Chronicle Books
ISBN: 978-0-8118-7041-2
Vydanie: 2010
Rozmery: 22 x 26 x 3,3 cm
Váha: 1300 gramov.