Sendvič so syrom, aký ste ešte nejedli

PIZZAOCEĽ sa dá použiť aj na prípravu perfektných sendvičov. Keďže spôsob prípravy je šetrnejší, hotové sendviče sú omnoho chutnejšie, ako boli tie, ktoré sme v minulosti piekli v bežnom elektrickom sendvičovači.

Potrebujeme k tomu párny počet krajcov sendvičového chleba, najlepší je domáci kváskový, alebo ten veľký formát, ktorý kúpite už nakrájaný a zabalený v supermarkete. Syr podľa chuti, cheddar, ementál, niečo aromatické ako je gruyere a podobne. Najlepší je mix syrov, vyskúšajte rôzne kombinácie. Maslo na potretie chlebov a olivový olej na PIZZAOCEĽ. Šunka alebo saláma je tiež vítaná. Pripravte si aj infra teplomer a obracačku.

Tu je náš osvedčený postup:

PIZZAOCEĽ umiestnime na plynový sporák a zapálime 2 horáky aby aby sa celý nahrial. Keď dosiahne rovnomerne na celom povrchu teplotu 150-165 stupňov C, jemne ho potrieme olivovým olejom, ale stačí fakt veľmi málo. Aby ste dosiahli najlepší výsledok, je dôležité, aby sa teplota povrchu ustálila v rozmedzí 150-165 stupňov. Pre gastrovedátorov odporúčam vygoogliť si tzv. Maillardovu reakciu. Ostatní si zatiaľ potrú maslom jednu stranu každého chleba, položia jeden kus maslovu časťou dole na horúcu PIZZAOCEĽ, obložia ho plátkami syra prípadne šunky ukrytej medzi vrstvami syra, jeden daľší kus chleba položia namaslovanou časťou dole vedľa chleba so syrom. Keď sme všetky chleby poukladali, pečieme ich cca 2 minúty pri ustálenej teplote, aby spodná strana bola karamelovo hnedá a syr sa roztopil. Potom na naložený chlieb položíme krajec, ktorý sa piekol bez syra, opečenou stranou smerom hore a celý sendvič otočíme kovovu alebo plastovou obracačkou a pečieme z druhej strany ďalšie cca 2 minúty.

My hotové sendviče servírujeme s ľadovým šalátom a kečupom, a ideme pripraviť ďalšie, lebo sa rýchlo zjedia.

sendvič_1_600_600

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie