Ak deti prídu domov hladné za 2-3 hodiny, použite tento recept.
Suroviny:
450 g muky na pizzu (hladká 00)
310 ml vody
10 g soli
10 g olivového oleja
5 g kryštálového cukru
Sušené droždie 3g alebo čerstvé droždie 10 g
Do 310 ml vlažnej vody pridáme 3 gr sušeného droždia alebo 7 g čerstvého droždia, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a 1 PL medu alebo kryštálového cukru. Necháme droždie aktivovať na 10-15 minút a celú zmes pridáme k preosiatej múke, do ktorej sme zamiešali 10 gramov soli. Vidličkou celú zmes pomiešame a necháme odpočívať 5 minút, potom cesto hnetieme cca 5 minút kým sa neodliepa od nádoby. Nádobu s cestom prekryjeme utierkou aby cesto nevyschlo a necháme kysnúť asi 30 minút.
Na múkou poprášenej doske rozdelíme cesto na 3 časti, z ktorých sformujeme 3 guľaté bochníky. Zľahka ich posypeme múkou a zakryjeme utierkou alebo preložíme potravinovou fóliou. Počkáme kým nezväčšia svoj objem na skoro dvojnásobok, potom ich rukou povyťahujeme alebo vyvaľkáme na tenké pizza cesto s priemerom cca 25-27cm, potrieme paradajkovou omáčkou, obložíme a upečieme.
Nezabudnite, najlepší výsledok pri pečení pizze v domácom prostredí dosiahnete použitím pomôcky PizzaOceľ alebo PizzaOceľ Premium.
Náš tip: ak cesto po sformovaní bochníkov odložíte do uzatvárateľnej plastovej nádoby na 24 hodín, dostanete vyzretejšiu pizzu.
Návod na paradajkovú omáčku nájdete kliknutím sem
Ak vás zaujímajú naše skúsenosti a odporúčania ako upiecť pizzu v domácej rúre, kliknite sem