Rýchly recept na pizza cesto

Ak deti prídu domov hladné za 2-3 hodiny, použite tento recept.

Suroviny:

450 g muky na pizzu (hladká 00)

310 ml vody

10 g soli

10 g olivového oleja

5 g kryštálového cukru

Sušené droždie 3g alebo čerstvé droždie 10 g

 

Do 310 ml vlažnej vody pridáme 3 gr sušeného droždia alebo 7 g čerstvého droždia, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a 1 PL medu alebo kryštálového cukru. Necháme droždie aktivovať na 10-15 minút a celú zmes pridáme k preosiatej múke, do ktorej sme zamiešali 10 gramov soli. Vidličkou celú zmes pomiešame a necháme odpočívať 5 minút, potom cesto hnetieme cca 5 minút kým sa neodliepa od nádoby. Nádobu s cestom prekryjeme utierkou aby cesto nevyschlo a necháme kysnúť asi 30 minút.

Na múkou poprášenej doske rozdelíme cesto na 3 časti, z ktorých sformujeme 3 guľaté bochníky. Zľahka ich posypeme múkou a zakryjeme utierkou alebo preložíme potravinovou fóliou. Počkáme kým nezväčšia svoj objem na skoro dvojnásobok, potom ich rukou povyťahujeme alebo vyvaľkáme na tenké pizza cesto s priemerom cca 25-27cm, potrieme paradajkovou omáčkou, obložíme a upečieme.

 

Nezabudnite, najlepší výsledok pri pečení pizze v domácom prostredí dosiahnete použitím pomôcky PizzaOceľ alebo PizzaOceľ Premium.

 

Náš tip: ak cesto po sformovaní bochníkov odložíte do uzatvárateľnej plastovej nádoby na 24 hodín, dostanete vyzretejšiu pizzu. 

 

Návod na paradajkovú omáčku nájdete kliknutím sem

 

Ak vás zaujímajú naše skúsenosti a odporúčania ako upiecť pizzu v domácej rúre, kliknite sem

 

 Pizza_cesto1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie