Recept na pizzu Margherita

Legenda hovorí, že slávny pizzaiolo (pekár pizze) Raffaelle Esposito, šéfkuchár pizzérie Brandi vymyslel v roku 1889 jedlo "Pizza Margherita" na počesť návštevy talianskej monarchy Margherita Maria Teresa Giovanna di Savoia. Použil tri jednoduché prílohy vo farbe talianskej vlajky: paradajky (červená), mozzarella (biela) a bazalka (zelená). Táto legenda pravdepodobne nie je správna, lebo podobnú pizzu poznali v Neapole už na prelome 18.-19. storočia.

 Postup:

1. Pripravíme si cesto z droždia alebo pomocou kvásku. Hmotnosť cesta má byť cca 250g.

2. Z cesta vyformujeme kruh s priemerom cca 25-30 cm.

3. Pridáme 80 g nakrájaných paradajok (San Marzano, z konzervy sú perfektné) a špirálovitým pohybom ich rozotreme okrem cca 2 cm okraju cesta

4. Natrháme 80-100 g mozzarelly di buffala (môžte použiť aj bežnú mozzarellu dobrej kvality)

5. Pridáme 5-6 ks čerstvej bazalky

6. Pizzu upečieme na PizzaOceli za 4-6 minút

7. Pridáme parmezán, polejeme malým množstvom olivového oleja a servírujeme.

 

Pizza Margherita v Neapolskej pizzerii vyzerá takto:

Neapolitana_1_600_600

 

 

 Neapolitana_2_600_600

 

 Neapolitana_3_600_600

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie