Ako upiecť pizzu v domácej rúre?

 

Upiecť chrumkavú pizzu v domácej rúre nie je jednoduché.  Nemôžme počítať s vysokou teplotou nad 400° C, ktorá je k dispozícii v klasickej pizza peci vykúrenom drevom. Ale nebojte sa, ak dodržíte naše odporúčania, vaša pizza bude fakt skvelo upečená.

 

Pripravíme si potrebné náradie:

PIZZAOCEĽ alebo PIZZAOCEĽ PREMIUM

Lopatu na vkladanie pizze do rúry. Nezabudnite na múku ktorou poprášite lopatu.

Rukavice, ktoré sú bezpečné pri teplote 300° C

Tanier, na ktorom budeme servírovať upečenú pizzu

 

V prvom rade potrebujeme nahriať PIZZAOCEĽ. Vložte ju na rošt do stredu studenej rúry, zapnite rúru na maximálnu teplotu (horný dolný ohrev alebo aj s ventilátorom) a počkajte kým oceľ akumuluje teplo. Trvá to zhruba 30 minút v prípade PIZZAOCELE hrúbky 6 mm a 40 minút pri PIZZAOCELI PREMIUM hrúbky 10 mm.

Keď už je PIZZAOCEĽ dostatočne horúca, preložte ju na najvyššiu alebo druhú najvyššiu poličku v rúre, tesne pod gril. Pozor, PIZZAOCEĽ má veľmi vysokú teplotu, pri manipulácii nezabudnite na rukavice ktoré sú bezpečné aspoň do 300° C.

Odporúčame rukavice Cerva Ovenbird, krátku dobu vydržia až 350° C.

Pomocou vyhriatej PIZZAOCELE dosiahnete, aby spodok pizze bol chrumkavý. Z vrchnej strany docielite najlepší výsledok, keď zvolíte funkciu grilu. Horúci vzduch - ventilátor neodporúčam, vysuší vám cesto.

Už neostáva nič iné, ako pripravenú pizzu zošúchnuť z lopaty na horúcu PIZZAOCEĽ. Z vlastnej skúsenosti viem, že to môže dopadnúť zle! :-) Konkrétne, ak sa vaša pizza prilepí na niektorej strane k lopate, stačí na malom kúsku, výsledok bude pizza namiesto krásneho kruhu v tvare banánu. Preto pred tým, ako cesto položíte na lopatu, nezabudnite pizza lopatu v tenkej vrstve poprášiť ryžovou múkou, semolinovou múkou alebo škrobom. Týmto dosiahnete jednoduché skĺznutie pizze z lopaty na PIZZAOCEĽ.

Po 2-3 minútach otvorte rúru a pizzu otočte o 180 stupňov - strana ktorá bola vzadu sa dostane dopredu, aby sa piekla rovnomerne. Ak váš gril pečie na každej strane rovnako, tento krok môžete samozrejme vynechať.

Čas pečenia pizze závisí hlavne od maximálnej teploty vašej rúry a od množstva príloh. Pre vašu informáciu je tu tabuľka:

230° C:  6,5-7 min

250° C:  6 min

270° C:  5,5 min

300° C:  5 min

 

 pizza_mix1

 

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie