Indický naan? S PIZZAOCEĽ to nie je žiaden problém!

Ak máte radi indické jedlá, určite poznáte placku zvanú naan. Originál pečú naši indickí priatelia v tandoori peci, šikovným a presným pohybom  pricapia cesto na bok horúcej pece, ktoré sa prilepí na stenu a za chvíľu upečie.

Vy ale používate PIZZAOCEĽ, preto nemusíte robiť takéto husárske kúsky aby ste si pripravili naan.

 

Na 8 ks chlebov naan budete potrebovať:

500 gr kvalitnej hladkej múky

200 gr bieleho jogurtu (tuk 3,5% a viac)

150 gr vody

10 gr kypriaceho prášku (najlepšie bezfosfátový s vínnym kameňom)

5-7 gr sušeného aktívneho droždia (podľa predpokladaného času kysnutia, kratší čas vyžaduje viac droždia)

2 ČL morskej soli

2 PL olivového oleja

maslo alebo ghí na potretie hotových naan

 

Postup je veľmi jednoduchý. Vo veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie, po krátkom ručnom miesení vyformujeme jednu veľkú guľu. Misku zakryjeme čistou utierkou a necháme cesto kysnúť kým svoj objem zdvojnásobí, trvá to 40 min až hodinu, max hodinu a pol, podľa množstva droždia a teploty okolia.

Potom cesto rozdelíme na 8 častí, vyformujeme z nich 8 malých guľôčok a necháme ich 15 minút odpočinúť. Zatiaľ zohrejeme PIZZAOCEĽ na plynovom sporáku alebo v rúre (potrebuje viac času) na 200 stupňov. Z malých guľôčok pomocou rúk a gravitácie spravíme tenké elipsy a položíme ich na PIZZAOCEĽ, pečieme asi 1,5 až 2 minúty, potom naan otočíme a pečieme z druhej strany kým nebudú mať tmavé fľaky.

 

Naan_5_s

 

Jemne potrieme maslom alebo ghí a ochutnáme, napríklad s chicken tikka masala. Bude to fakt geniálne.

 

 

 Naan_2_stvr

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie