Mám cesto na pizzu v kelímku, ako ďalej?

Začína pizza party! Je tu tretí deň (alebo druhý, štvrtý, piaty deň) od zarobenia cesta na pizzu. Prvých 12-24 hodín bolo cesto pri izbovej teplote, potom sme ho skladovali v chladničke pri 5 st.C.

Kelímky vyberieme z chladničky a necháme ich zohriať na izbovú teplotu. Trvá to 1 až 3 hodiny, podľa teploty. Cesto pritom kysne ďalej a zväčší svoj objem na 400-450 ml. Po dosiahnutí tohto stavu pomúčime dosku, vyklopíme cesto a necháme kým vlastnou váhou vylezie z kelímku.

Končekmi prstov vyformujeme kruh s priemerom 15 cm. Pritom cesto otočíme aby sa múka dostala na obe strany cesta. Vychádzame zo stredu kruhu smerom von, pričom okraje neutláčame.

Potom povyťahujeme cesto pomocou oboch rúk a gravitácie na finálny priemer 28-30 cm.

 

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie