Ako funguje PIZZAOCEĽ?

 

 

Ako vzniká skvelá pizza?

Podľa pravidiel Asociácie originálnej Neapolskej pizze je nevyhnutné, aby sme v prvom rade pripravili dokonalé cesto. K tomu potrebujeme múku so špeciálnymi vlastnosťami, málo kvásku alebo ešte menej droždia, presne špecifikovanú vodu, soľ a čas na fermentáciu. K tomu pridáme prílohy (tiež podľa pravidiel) a pizzu môžme upiecť. Najlepšie ju upečieme v peci, ktorá je vyhriata na 485° C a spodná časť pece, kam vkladáme pizzu, má teplotu medzi 380- 430° C. Pri takýchto podmienkach sa pizza upečie za 60 až 90 sekúnd. Tento krátky čas stačí nato, aby cesto bolo chrumkavé a pritom vláčne, nevysušené.

Zdroj: https://www.pizzanapoletana.org/

 

 

Aké sú naše možnosti v domácom prostredí?

Cesto pripraviť zvládneme, prílohy kúpime. Ako však pizzu upečieme, keď teplota v našej domácej rúre sa vyšplhá väčšinou len do 230-270° C, maximálne do 300° C? Skúšali sme rôzne metódy, ktoré nefungovali, od predom vyhriateho plechu na spodnej, strednej aj piatej priečke cez zapnutú "Pizza funkciu" rúry až po objednanie donáškovej, jemne gumenej pizze. Pečenie na pizza kameni z populárnej siete predajní priniesol o niečo lepší výsledok, ale ešte sme boli veľmi ďaleko do cieľa. 

 

Najlepší výsledok sme dosiahli pri upečení pizze pomocou PIZZAOCELE.

PIZZAOCEĽ je vyrobená z mikrolegovanej uhlíkovej ocele s optimalizovanými tepelnými vlastnosťami a dokáže uvoľniť až 20 krát viac tepla ako bežný, podobne hrubý pizza kameň. To znamená, keď vyhrejeme rúru, PIZZAOCEĽ absorbuje teplo, ktoré odovzdá pri vytváraní chrumkavej kôrky na spodnej časti pizza cesta.

 

Pre návod ako upiecť pizzu kliknite sem

 

 pizza_mix1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie